Yhä useampi haluaa asua keskustassa

  • tehnyt

Suomi alkaa kohta olla tuhansien autiotalojen maa, jossa kaikki asutus on keskittynyt pääkaupunkiseuden ja etelän ympärille.

Suomi on täynnä pieniä kuntia ja kaupunkeja jotka eivät ole saaneet muuttajia vuosikymmeniin. Ihmiset jotka aikanaan ovat niille seuduille muuttaneet ovat saaneet maata sota-ajan jälken ja jääneet niille sijoilleen.

Koska palvelut ovat keskittyneet suuremmille asutuskeskuksille on paikallisten vaikea löytää edes kyläkauppa tai muita etelän kansalaisille normaaleita palveluita.

Etenkin terveydenhuolto ja muut sosiaalipalvelut ovat herättäneet huolestusta pienillä paikkakunnilla, jossa suurin osa asukkaita on yli 50 vuotiaita.

Suomessa tapahtuu kohta niin, että pienet paikkakunnat häviävät kartalta, autioituvat. Ne eivät pysty elättämään itseään kunnallisveron avulla vaan tukea tarvitaan valtiolta. Valtio on vetänyt useita palveluita pois pieniltä paikkakunnilta, koska ne ovat yksinkertaisesti aivan liian suuri kuluerä.

Iltalehti on julkaissut aikanaan hyvin puhuttavan artikkelin asiasta, jossa käydään juuri läpi väestönikääntymistä ja sen negatiivisa vaikutuksia Suomen kansaan ja sen talouteen.

Meillä on edessä suuria ratkaisuja jotka vaativat onnistumista kerralla. Meillä ei ole varaa virheisiin ja haluamme pelastaa suomalaisen maatalouden jota harjoitetaan pienemmillä paikkakunnilla. Tuetaan ja autetaan heitä viimeiseen asti.