Pikavippi ja väärinkäyttö

Moni pienlainaaja pelkää sitä, että joku toinen ottaa vippiä heidän nimiinsä, mutta voiko näin oikeasti käydä?

Jo vuonna 2009 uutisoitiin Suomessa tapahtuvan noin 200 – 300 rikosta, joissa käytetään hyödyksi toisen henkilöllisyyttä, eli pikavippiä haetaan toisten nimiin.

Pikavipin hakeminen toisen nimissä on rikos ja se on rangaistavaa, edes toisen luvalla ei saa asioida pankissa ilman asianmukaista valtakirjaa, joka oikeuttaa toisen nimen käyttöön.

Nopeelaina.fi toimitusjohtaja sanoo, että pikavippi on tuote, joka on aina ollut huonossa maineessa korkeiden korkoja takia. Entuudestaan huonoa mainetta on niittänyt negatiivinen uutisointi. Oletko koskaan lukenut positiivisia uutisia pikalainoista? Aivan, et.

Vippien turvallisuutta on pyritty parantamaan, ottamalla käyttöön sellaisia henkilöllisyyden todennustapoja, joka tekee huijauksista mahdotonta. Nykypäivänä enää harvemmin saa lainaa otettua toisen nimiin, sillä kaikki hakijan taustat tarkistetaan luottamuksella ja tarkasti.

Vaikka vippiä voidaan myöntää hyvin nopeallakin aikataululla ja luottopäätökset ovat lähes välittömiä on silti häviävän pieni mahdollisuus, että joku voisi hakea lainaa sinun kustannuksellasi. Ja vaikka näin kävisi, on sinulla oikeus vaatia rangaistusta väärinkäyttäjälle.

Tässä linkissä vielä linkki kauppalehden vanhaan foorumikeskusteluun vuodelta 2009, jossa uutisoitiin aikanaan siitä miten helppoa vippejä on ottaa toisten nimiin.

Totuus on, että koskaan se ei ole ollut helppoa ja tänäpäivänä lähes mahdotonta.